VODOSNADBIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je redovno.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava propisanu kvalitetu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Vrše se redovni obilasci i pregledi pumpnih stanica i rezervoara, kao i zamjene vodomjera.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže.Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Poslovi po nalogu Grada Lukavca.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća se odvija po planiranom rasporedu za ponedjeljak.

U Odluci o komunalnom redu definisano je da se kućnim smećem smatraju čvrsti otpadci koji nastaju u stanovima, individualnim stambenim objektima a koji se po svojoj veličini mogu odlagati u posude za kućno smeće.Kućnim smećem ne smatraju se zemlja, otpadci i ostatci građevinskog materijala, šljaka, podrumsko,dvorišno i tavansko smeće.

Obavještavamo korisnike usluge koji imaju manju količinu pepela i odlažu ga u kućnom smeću, da su u skladu sa ugovorom o odvozu kućnog smeća dužni pepeo upakovati u posebnu vreću kako bi se spriječili tehnički problemi na vozilima a koje uzrokuje pepeo u rasutom stanju. Neupakovani pepeo neće biti odvezen.

HIGIJENA GRADA:

Danas će se uz redovne aktivnosti, obavljati poslovi: pražnjenje korpica sa smećem i sakupljanje smeća sa zelenih površina u zonama: Centar 1 i Centar 2 i uređenje spomen obilježja u ulicama: Trg Slobode i Žrtava genocida u Srebrenici.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac, nadležne službe.

CENTRALNO GRIJANJE:

Obavještavamo sve korisnike da smo u završnim pripremama za sezonu grijanja 2024/25. godine. Vrelovodni sistem je ispitan u cjelosti i spremni smo za početak sezone grijanja. Topla proba sistema daljinskog grijanja Lukavca će početi dana 11.10.2024.godine. Toplina će se osjetiti u pojedinim objektima u popodnevnim satima. U koliko ne bude većih problema tehničke prirode kompletan sistem će bit stabilan u narednih 24-48 sati.

Zvanično sezona grijanja počinje dana 15.10.2024.godine.

Obavještavaju se građani-korisnici centralnog grijanja da će distributer toplotne energije J.P. Rad d.o.o. Lukavac vršiti dopunu kućnih instalacija. Obzirom da se bliži sezona grijanja smatramo, kako ste bili obavezni, uredno izvršiti sve pripremne radnje na  toplovodnim instalacijama. Mole se korisnici i upravitelji zgrada da izvrše pregled svojih instalacija i dovedu u ispravno stanje kako bi sezona grijanja krenula na vrijeme.

J.P. Rad d.o.o. Lukavac ne snosi nikakvu odgovornost i troškove za nastalu štetu ukoliko dođe do kvara na kućnim instalacijama centralnog grijanja.

Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgradaTK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

JAVNA RASVJETA.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac, nadležne službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *