VODOSNABDIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je uredno. Vrše se redovni obilasci i pregledi pumpnih stanica i rezervoara, kao i zamjene vodomjera.

Zbog radova na filter stanici Modrac od strane GIKIL-a moguća je obustava isporuke vode prema krajnjim korisnicima 6.5.2022. ( petak) u peiodu od 10:00-14:00h.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

Zaključno sa 26.4.2022. okončana je grijna sezona za 2021/2022. godinu. Apelujemo na građane da nikakve radove na kućnim instalacijama( toplovodnim) ne vrše bez prethodne saglasnosti i konsultacija sa distributerom/upraviteljem,budući da će instalacije ostati pod pritiskom. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se prema rasporedu za petak.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac.

HIGIJENA GRADA:

Danas će se, uz redovne aktivnosti, obavljati poslovi: pražnjenje korpica od smeća u zonama Centar 1 i Centar 2, sakupljanje smeća sa zelenih površina, ručno metenje šetališa i sajmišta,te košenje, sakupljanje i utovar trave u ulicama Redžepa ef. Muminhodžića, orezivanje ograde u Redžepa ef. Muminhodžića i Armije RBiH, okopavanje cvijeća u parku JZU Dom zdravlja Lukavac i Branilaca Bosne, te pranje asfaltnih površina: Čaršijska, Bistaračka,Omladinska,8.marta.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac, nadležne službe.

JAVNA RASVJETA:

MZ Turija i Tabaci.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac,nadležne službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *