VODOSNABDIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je uredno,izuzev MZ Bokavići gdje je zbog puknuća vodovodne cijevi u krugu Filter stanice Modrac od strane GIKIL-a , jučer došlo do prekida vodosnabdijevanja.

Vrše se redovni obilasci i pregledi pumpnih stanica i rezervoara, kao i zamjene vodomjera. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Danas će se, između ostalih, vršiti radovi na čišćenju i crpanju šahtova i kolektora na lokacijama: Arkada, Kratine, Redžepa ef. Muminhodžića. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se prema rasporedu za utorak.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac.

HIGIJENA GRADA:

Danas će se, uz redovne aktivnosti, obavljati poslovi: pražnjenje korpica od smeća u zonama Centar 1 i Centar 2, ručno metenje šetališta i ulica Zmaj od Bosne,Lukavačkih brigada i Titova, okopavanje zelene ograde u ulici Lukavačkih brigada, košenje,sakupljanje i utovar trave u ulicama: Milerova, Kulina bana, Patriotskog fronta, Omladinska, Patriotske lige, Lukavačke brigade.

Poslovi po nalogu Grada Lukavac, nadležne službe.

JAVNA RASVJETA:

MZ Lukavac grad.

Poslovi po nalogu Grad Lukavac, nadležne službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *