VODOSNABDIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja JP ”Rad” Lukavac danas je redovno.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava propisanu kvalitetu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Poslovi po nalogu Grada Lukavca.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća se odvija po planiranom rasporedu za srijedu.

HIGIJENA GRADA:

Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

CENTRALNO GRIJANJE               :

Zbog kvara na vrelovodnoj mreži na gradskom šetalištu bez isporuke toplotne energije su Obdanište Lukavac, dio ulice 9 maja i dio ulice Branilaca Bosne.Obzirom da se radi o potrebnoj zamjeni vrelovoda u dužini od 100 metara u dijelu gradskog šetališta, stabilizacija u distribuciji toplotne energije prema navedenim ulicama se očekuje 21.12.2022. u večernjim satima.

Ulica Redžepa efendije Muminhodžića zbog kvara na podstanici je bez isporuke toplotne energije do popodnevnih sati.Ekipe su na terenu i radi se na sanaciji kvara.

Korisnici toplotne energije,dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju.

Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgradaTK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

JAVNA RASVJETA:

Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

ZIMSKA SLUŽBA:

U pripravnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *