VODOSNABDIJEVANJE:

Zbog radova na sanaciji puknuća na vodovodnoj mreži u Omladinskoj, doći će do prestanka napajanja vodom u vremenskom periodu od 08:00h do 10:00h.Ekipe su na terenu kako bi se što prije uspostavio sistem vodosnadbijevanja.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava propisanu kvalitetu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Poslovi po nalogu Grada Lukavca.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća se odvija po planiranom rasporedu za petak.

HIGIJENA GRADA:

Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

CENTRALNO GRIJANJE               :

Obzirom da juče nisu vršeni radovi od strane TE Tuzla zbog dodatnih pripremnih radova, isti će se izvoditi danas 30.12.2022.godine u vremenskom periodu od 09:00h do 14:00h, tako da su mogući prekidi u isporuci toplotne energije za cijeli Grad Lukavac.

Korisnici toplotne energije,dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju.

Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgradaTK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

JAVNA RASVJETA:

Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

ZIMSKA SLUŽBA:

U pripravnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *